Factoring

Factoring är en term lånad från engelskan. Vad factoring innebär är att ni som företag säljer era fakturor till ett factoringbolag genom fakturaköp eller fakturabelåning. Genom att factoringbolaget har köpt fordringen så är det upp till dem att driva in pengarna.

Snabbare likviditet

Med factoring kan ni snabbare driva in pengar i ert bolag. Eftersom de flesta factoringbolag betalar ut dagen efter de köpt er fordring, får ni in pengar i bolaget direkt istället för att vänta på inbetalning från era kunder på normalt 30-90 dagar.

Många företag är även sena med sina betalningar vilket kan vara ett stort problem för små företag. Med factoring kan ni undvika detta och känna en större trygghet i att pengarna kommer in i tid eller t.o.m snabbare än vanligt.

Allt eller delvis

Factoring är flexibelt på så vis att ni väljer vilka fakturor som skall säljas och inte. Ni har möjlighet att sälja alla fakturor löpande för att slippa all administration eller endast specifikt utvalda.

Spara tid och pengar

Factoringbolaget sköter hela processen att driva in pengar. Detta inkluderar att skicka påminnelser, inkassokrav och driva ärendet hela vägen till Kronofogden om det är nödvändigt.

Detta kan ta mycket administrativ tid får er när ni istället kan fokusera på er verksamhet.

Genom att lägga på en faktureringsavgift på era fakturor kan ni täcka upp era factoringkostnader och inte känna att ni förlorar pengar på dyra avgifter.

Fakturaköp

Med fakturaköp kan ni öka er likviditet och få utbetalning redan samma dag. Factoringbolaget tar hela kreditrisken och ni behöver inte bekymra er om att driva in några pengar. Läs mer om fakturaköp.

Fakturabelåning

Fakturabelåning är en enkel och flexibel form av finansiering där ni belånar era fakturor. Vilket ger er snabbare likviditet och tidbesparingar med mindre administration. Läs mer om fakturabelåning.

Vill ni veta mer?

Vill ni veta mer om factoring? Till höger hittar ni länkar till mer information om factoring och dess olika områden.

Vill ni bli kontaktad för mer information eller få en prisuppgift? Fyll i en intresseanmälan till höger och en av våra kunniga handläggare kommer att kontakta er snarast!