Fakturahantering

Fakturahantering (även kallad fakturaadministration eller fakturaservice) är ett bra sätt att frigöra administration och få mer tid till annat. Om ni har många fakturor per månad kan det vara lämpligt att låta ett företag med fakturaservice sköta all fakturering.

Detta är speciellt bra för webbutiker som säljer mot faktura och kommer upp i volym.

Problemen uppstår ofta när det blir mycket fakturor att hålla reda på. Någon måste skriva ut, skicka fakturor, driva in fordringar, pricka av inbetalningar och skicka påminnelser eller t.o.m driva in via inkasso och i värsta fall blanda in Kronofogden.

Genom att låta ett inkassoföretag sköta er fakturahantering kan ni fokusera på er verksamhet och öka er försäljning istället för att drunkna i fakturaadministration.

Elektronisk fakturahantering

Det behöver inte vara dyrt med fakturahantering. Genom elektronisk fakturahantering prickas inbetalningar av med OCR-nummer. Integrerade lösningar mot affärssystem och ekonomisystem sparar tid genom automatisk import.

Mycket sker automatiskt vilket drar ner kostnader avsevärt. Vid de fall där det krävs påminnelser, utskick via brev och indriving av fordringar har inkassobolagen oftast stor volym. Vilket leder till bland annat minskade portokostnader och administrationsavgifter.

Genom att lägga en faktureringsavgift på era fakturor kan ni täcka upp hela kostnaden och inte känna att ni förlorar pengar.

Vill ni veta mer?

Vill ni bli kontaktad för mer information om fakturahantering eller få en prisuppgift? Fyll i en intresseanmälan till höger och en av våra kunniga handläggare kommer att kontakta er snarast!